Edificis intel·ligents - iEdificis
#iedificisterrassa Construïm entre tots i totes la Terrassa intel·ligent del futur
CAS D'ÚS 3 – POLÍTIQUES ENERGÈTIQUES DE CIUTAT I ESCENARI “SMART GRID“
Descripció
Gràcies a disposar d'una visió global de les dades de consum de recursos dels edificis de la ciutat, l'Ajuntament pot dur a terme polítiques energètiques i de sostenibilitat a nivell de ciutat.
El coneixement de la informació integrada dels consums dels edificis participants facilitarà la presa de decisions a nivell ciutat.
Addicionalment, es durà a terme l'estudi d'oportunitats i reptes en escenaris futurs de “Smart Grid”, o xarxa elèctrica intel·ligent, que es defineix com la integració dinàmica dels desenvolupaments sobre enginyeria elèctrica, emmagatzematge energètic i tecnologies de la informació i comunicació, dins del negoci de l'energia elèctrica: generació, transmissió, distribució, emmagatzematge i comercialització, incloent les energies alternatives. En un futur proper, el nou paradigma de xarxa elèctrica intel·ligent facilitarà la incorporació a la xarxa de sistemes de micro generació elèctrica distribuïda, com a plaques fotovoltaiques o petites turbines eòliques en edificis, també la integració dels sistemes de magatzematge energètic dels edificis, ja siguin bateries fixes o bé els cotxes elèctrics actuant com a bateries mentre estiguin connectats a la xarxa.
El present cas d’ús, estudiarà les oportunitats que aquest nou paradigma podria generar per a Terrassa considerant la situació actual de consums i generació dels edificis. Com a aspectes concrets es realitzaran els següents estudis:
- Impacte d'aplicar un sistema de control de la demanda en la reducció de consum i costos energètics dels edificis municipals: aquest estudi simularà un escenari futur, en què es disposa de contractes energètics que faciliten el control de la corba de demanda. D'aquesta manera s'analitzarà el potencial de reducció de consum, i costos energètics, si els consums dels edificis municipals es controlen considerant la corba de demanda. Per exemple, carregar els vehicles elèctrics en hores barri, i utilitzar les bateries d'aquests en hores punta si no es preveu el seu ús.
- Potencial d'energies renovables dels edificis municipals: sobre la base dels consums reals dels edificis municipals, i els patrons horaris d'aquests consums, així com de l'impacte de la generació de renovables actualment disponible en edificis municipals, s'analitzarà el potencial d'ampliació de la generació d'energia amb renovables en aquests edificis.
Per dur a terme els estudis es considerarà la informació del monitoratge energètic dels edificis, així com de la generació d'electricitat amb energies renovables actualment implementades i les dades d'ús dels punts de recarrega de la flota municipal.
Actuacions
• Actuació 1: Monitoratge dels consums globals dels edificis.
• Actuació 20: Punts de recarrega de vehicle elèctric
Edificis
S'inclouran els edificis municipals i els pàrquings:
· 106 - Serveis Centrals - Edifici Dido
· 107 - Serveis Centrals - Edifici Raval
· 108 - Serveis Centrals - Edifici B
· 109 - Edifici Pantà 20
· 110 - Edifici Pantà 30
· 111 - Edifici Unió
· 112 - Edifici Glòries
· 163 - Pàrquing Avinguda Barcelona
· 164 - Pàrquing Plaza Lluis Companys
· 165 - Pàrquing Plaça del Progrés
· 166 - Pàrquing Carrer Sant Leopold
· 167- Pàrquing Plaça 1er de maig
Objectiu / impacte esperat
• Millores en la gestió energètica dels edificis de gestió municipal per generar reducció de consums i emissions de gasos hivernacle.
• Conèixer el potencial del paradigma “Smart Grid” per a Terrassa i identificar els factors clau de futur que facilitaran la transició energètica de la ciutat
• La detecció d'oportunitats amb energies alternatives comportarà una reducció dels costos energètics i emissions ambientals.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Carregant els comentaris ...