Audiència pública de Cicles de la vida
Dilluns 30 de novembre a les 18:30 h
Audiència pública de Cicles de la vida
Educació, Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i Famílies, Qualitat Democràtica, Gent Gran i Memòria Històrica
Com pots participar a l'audiència?
Fes una pregunta per escrit fins 24 h abans de l'inici de l'audiència
Fes una pregunta en directe (inscripcions fins 24 h abans de l'inici de l'audiència)
Participa en el torn obert de preguntes de la sessió a través dels comentaris.
Fes una pregunta durant els 7 dies posteriors a la realització de l’audiència
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Conversa amb Carme
En relació a construir comunitat a la ciutat, es podria pensar a ampliar tant la xarxa com l'horari dels centres cívics de barri perquè obrin també el cap de setmana i ofereixin activitats de tot tipus. D'aquesta manera s'hi podrien barrejar persones de totes les edats propiciant la barreja de gent gran, adults, joves i nens . Un model que em sembla fantàstic és el dels centres socials autoorganitzats que poden oferir desde espais de criança o tallers de teixir fins ocupar-se d'un petit terreny amb un hort. En la mateixa línea referent a crear comunitat a la ciutat i contribuir al desenvolupament dels seus habitants, comentar l’experiència “http://abiertohastaelamanecer.com/” que té lloc a la ciutat de Gijón i que va sorgir per tal de crear una alternativa a l’oci juvenil i a l’abast de tothom.
Agraïm les aportacions que ens ha fet arribar sobre l'experiència d'Abierto hasta el amanecer de Gijón i els centres socials autoorganitzats. Són projectes realment interessants per treballar per a la construcció de comunitat a la ciutat. També tenim coneixement d'una experiència d'oci autogestionat a Sant Boi duta a terme per la Fundació Marianao.
Des del servei de Joventut impulsem el Pla local de Joventut, un document elaborat de forma participativa que orienta les polítiques de joventut que es fan a la ciutat per a un període de quatre anys. L'actual pla és de 2017 a 2021. Un dels seus eixos fa referència a la Participació i la Cultura per fomentar i dotar d’eines i recursos als i a les joves perquè s’impliquin voluntàriament en la construcció de la seva comunitat i del seu entorn social, ja sigui a través d’entitats i grups de persones o de manera individual.
Es tracta de desenvolupar activitats o accions que generin diferents espais relacionals, d’intercanvi, de creació o de creixement personal o comunitari, que serveixin per reforçar la responsabilitat social i el pensament crític.
Una de les accions que estem realitzant en aquest sentit és treballar col·laborativament amb el Consell de Joves de Terrassa per tal que puguin gestionar un espai d'oci alternatiu que estigui autogestionat per la mateixa gent jove de la ciutat i que fomenti la cultura juvenil i doni resposta als seus interessos. Per altra banda, també treballem donant suport a les entitats, col·lectius i associacions juvenils, especialment les entitats d'educació en el lleure, a nivell de recursos econòmics i materials i d'accions formatives que afavoreixin que la seva tasca es pugui dur amb qualitat.
A Terrassa tenim la sort de comptar amb un teixit molt important d'aquestes entitats, que fan una tasca excel·lent des de fa molts anys en relació a l'educació en valors, el compromís i la transformació socials.
Per altra banda, des del Govern sempre apostem per qualsevol iniciativa ciutadana que propiciï la interacció entre diferents col·lectius. També s'aposta per la gestió directa amb 21 equipaments cívics de gestió cedida a entitats del territori que hi fan una gran tasca de vertebració i cohesió veïnal. Finalment, l'equip d'Estructura territorial a l'Àrea de Serveis Generals i Govern Obert està treballant amb un nou sistema que permeti l'accés als equipaments a veïns, veïnes i entitats amb identificació perquè hi puguin desenvolupar activitats més enllà de l'horari establert actualment, aconseguint donar servei a més persones i treure el màxim rendiment als equipaments municipals en termes de creació de xarxa i impuls de comunitat.
Si desitges més informació respecte l'evolució d'aquestes accions o qualsevol altre programa i/o actuació referida a Joventut, pots consultar la nostra web http://casabaumann.cat o bé adreçar-te a la Casa Baumann a través del telèfon 93 784 83 90 o el correu electrònic [email protected].
Moltes gràcies pel teu interès!
Ona Martínez i Viñas
Regidora de Joventut
Carregant els comentaris ...