Tu també pots participar
Recull de mecanismes de participació ciutadana
- Coneixes els mecanismes de participació ciutadana?
- Intervenció ciutadana al Ple Municipal
- Proposta ciutadana al Ple Municipal
- Consells municipals de participació
- Procés participatiu
- Audiència Pública
- Consulta pública prèvia
- Intervencions ciutadanes en les Comissions Municipals Informatives, d'estudi o de consulta
- Dret d'accés a la informació pública
- Consulta popular
- Iniciativa ciutadana
Coneixes els mecanismes de participació ciutadana?
La participació ciutadana és fonamental per a la bona salut de la democràcia. Totes les persones tenen dret a incidir en l’acció dels governs amb múltiples eines i canals més enllà de votar en les eleccions. Tammateix, sovint la ciutadania no coneix prou bé com pot exercir aquest dret.
L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa la campanya «Tu també pots participar» per donar a conèixer a la ciutadania les moltes i molt variades maneres d’expressar punts de vista, de provocar debats, d’aportar idees i, en definitiva, d’influir en les decisions institucionals.
Sabies que qualsevol persona més gran de 16 anys pot parlar en un Ple municipal? Coneixes els Consells Municipals de districte? Per què és important que les entitats estiguin registrades? Quantes signatures calen per impulsar un procés participatiu? Totes aquestes preguntes tenen resposta en aquesta secció del portal Participa a Terrassa.
Els botons de l’esquerra permeten accedir a la informació de cadascun dels mecanismes de participació a disposició de la ciutadania i a altres continguts relacionats. Algunes de les pàgines porten enllaços per ampliar la informació.
I recorda que, per a qualsevol tema relacionat amb la participació ciutadana, les entitats i el voluntariat, tens a la teva disposició el servei de Qualitat Democràtica:
- Adreça: Passeig del Vapor Gran, 39, 08221 Terrassa, Barcelona
- Telèfon: 937397000 – Ext. 4967 (ens podeu trucar de dll a dv. de 9 a 14 h)
- Email: qualitatdemocrà[email protected]
Amb el suport de: